top of page

BIOGRAFIE

Vanaf zijn zevende tot zijn vijftiende volgde Guido pianolessen. De interesse was er niet zozeer voor de klassieke muziek maar vooral voor de akkoordenleer. Daarmee kon hij vrij snel zijn favoriete liedjes (voornamelijk Beatles) meespelen.
Ook boogie woogie spelen was lange tijd een favoriet onderdeel van het piano spelen, al zat dat niet in de lesstof.
Toch duurde het vrij lang voordat Guido als pianist in bandjes begon te spelen.
Na een paar kortstondige projecten was “Dr Dead and the Rumblers” (later omgedoopt tot “Dead Eye Dog”, tegenwoordig

Rocktopussy”) het eerste “echte” bandje waar hij in speelde vanaf 1998 tot en met 2002. Met die band kwam ook het eerste optreden in het Burgerweeshuis te Deventer in januari 1999 (Met 22 jaar oud niet bepaald een debuut op jonge leeftijd)
De fascinatie voor het fenomeen “muzikant zijn en in een band spelen” werd hier geboren.

Vervolgens kwamen er meer dingen op zijn pad. Guido speelde o.a. in Rotor (top 100), Doghouse (country), 66 Amazon (blues/rock), akoestisch duo Hij en Ik en Sixfeet, laatstgenoemde zelf opgericht met  bevriende drummer/zanger Ben Wagenaar.
Bij Sixfeet begon Guido voor het eerst ook lead te zingen.


In 2006 kwam een belangrijk keerpunt: de auditie bij piano-bar-concept “The Pianohouse
Piano spelen, zingen en entertainen tegelijk. Een grote stap, maar oprichter Ernesto Oosthuizen zag het wel in hem zitten. Muzikale

collega´s zoals Bart Kiers, Peter Vlietstra en Lennart Temmink inspireerden enorm om zijn eigen niveau ook snel op te krikken.
Tot op de dag van vandaag is Guido actief binnen het (inmiddels flink uitgebreide) Pianohouse-team.  

Daarnaast kwam in 2007 ook een mooie uitdaging. De band “Good Things End” scoorde vanuit het niets een megahit op 3fm met het liedje

I know”.
De band  werd ineens veel gevraagd voor radio en tv optredens. Ze hadden echter nog geen toetsenist en Guido, die de bandleden al jarenlang goed kende, werd gevraagd om de band compleet te maken.
Er volgde een mooie tijd met vele optredens, naast radio en tv (o.a. bij Giel Beelen, Eric Corton, Talpa en 3fm Awards) ook mooie festivals zoals Schollenpop, de Zwarte Cross en Dauwpop.
Helaas werd het vanaf 2008 stiller rondom de groep en uiteindelijk heeft de band zichzelf opgeheven in 2010.

Sinds februari 2013 is Guido ook actief in de Beatles-tribute-band "Nowhere Men". Ook treedt hij solo op als zanger, zichzelf begeleidend op piano, hier en daar aangevuld met mondharmonica. 

Ook heeft Guido vanaf 2013 de samenwerking met zijn goede vriend Ben Wagenaar weer opgepakt, onder de naam Bentertainment XL.Songwriting

Vanaf 2001 houdt Guido zich ook bezig met het schrijven van eigen liedjes. In 2001 en 2003 kwam hij naar buiten met 2 eigen demo cd´s onder de naam “Bontempi”, thuis low-budget opgenomen. Achteraf gezien (maar vooral beluisterd) stond het allemaal nog erg in de kinderschoenen maar de toon was wel gezet. De jaren erna bleef hij schrijven maar alles bleef eigenlijk binnenskamers.
Tot 2009, toen werd vanuit de band Good Things End gevraagd of hij mee wilde schrijven aan de ep (within her arms) die de band wilde gaan opnemen.
Zo kwam in 2010 voor het eerst officieel een cd uit waarop Guido  als componist zijn bijdrage aan had geleverd.
Het opnemen in de studio beviel erg goed en de samenwerking met producer
Frans Vermast ook.
Een lang gekoesterde wens kwam definitief bovendrijven, het opnemen van een eigen cd in een goede studio, met alleen eigen nummers, alles zelf ingespeeld en gezongen.
Frans Vermast beluisterde een aantal demo´s en zag het project wel zitten.
Uit het archief van ruim 10 jaar thuis demo´s opnemen werden dertien nummers gekozen om op te gaan nemen.
Op advies van Frans werd besloten om voor de bas- en drumpartijen hulp in te schakelen van bevriende muzikanten.
Zo werd Olaf Fase (gespeeld bij o.a. Treble en Waylon) als drummer bij het project betrokken en Kobus Groen (o.a. Miss Montreal) speelde de baspartijen in.
De meerwaarde van het inschakelen van andere muzikanten werd snel duidelijk. Zodoende werd besloten om er nog meer mensen bij te betrekken:  o.a. Pim Kokkeler, Maarten van Damme (Abel, Rosemary´s Sons, Stevie Ann), Lennart Temmink, Colette Vermast, Iwan Schiphorst, Marco Kuypers, CJ Otten,  Sander Teepen, Yvonne van de Pol en Pascal Haverkate  leverden een muzikale bijdrage aan de plaat.

Het resultaat is het gloednieuwe album “Distractions”, met 13 afwisselende pop/rock liedjes. 

bottom of page